Україна і світ

РФ пригрозила швейцарській газеті судом за карикатуру на Путіна з клоунським носом

Росія пригрозила швейцарській газеті судовим позовом. Все через публікацію зображення президента РФ Путіна з клоунським носом.

Посольство Росії у Швейцарії готове звернутися до правоохоронних органів країни через карикатуру Путіна, яку опубліковали у швейцарській газеті Neue Zürcher Zeitung (NZZ) наприкінці травня.

Сама стаття була присвячена мемам, пов’язаним із війною Росії проти України. Її авторка Маріт Лангшвагер опублікувала кілька зображень, які з’явилися в соцмережах після повномасштабного вторгнення.

Серед ілюстрацій у добірці було зображення Путіна з клоунським носом та малюнком веселки на обличчі, яка також вважається символікою ЛГБТ-спільноти.

У посольстві РФ написали лист редактору газети, у якому вказали, що “вкрай обурені” таким зображенням. Особливу образу викликали кольори веселки на обличчі Путіна через його неприязнь до ЛГБТ-спільноти.

Також російські дипломати додали, що залишають за собою право звернутися до правоохоронних органів через цю і можливі майбутні публікації “наклепницького та образливого характеру”.

До слова, у цій же статті президент України Володимир Зеленський зображений в образі супергероя із коміксів Marvel Капітана Америки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але замість американської символіки його костюм і щит прикрашені українською – тризубом і соняхом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-17 19:20:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин