Україна і світ

РФ не зможе здобути перевагу у повітрі в найближчі місяці – розвідка Британії

Росія не має переваги у повітрі на війні проти України. Вона стикається з низкою проблем, які не дозволять їй змінити ситуацію у найближчі місяці.

Про це повідомляє британська розвідка, посилаючись на слова головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який днями  повідомив, що РФ втратила в Україні вдвічі більше літаків, ніж у радянсько-афганській війні.

– Хоча ми не можемо перевірити ці цифри, відсутність у Росії переваги в повітрі, ймовірно, посилюється поганою підготовкою, втратою досвідчених екіпажів і підвищеним ризиком надання безпосередньої авіаційної підтримки в щільних зонах протиповітряної оборони. Навряд чи це зміниться у найближчі кілька місяців, – припускають розвідники.

Крім того, у розвідці додали, втрати Росією літаків, ймовірно, значно перевищують її можливості з виробництва нових корпусів.

Водночас час, необхідний для підготовки компетентних пілотів, ще більше знижує можливості РФ з відновлення бойової авіації.

Нагадаємо, днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що за час повномасштабної війни захисники України знищили вдвічі більше літаків РФ, ніж СРСР втратив за 10 років війни в Афганістані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, РФ втратила 278 літаків в Україні, а Радянський союз свого часу – 118.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-07 11:38:35