Україна і світ

РФ не може залишатися членом Ради безпеки ООН з правом вето – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 27 вересня виступив на засіданні Ради безпеки ООН.

Звернення Зеленського до світових націй відбулося попри активні протести з боку представника РФ Васілія Небензі, який стверджував, що за Статутом ООН виступ українського президента може бути лише в очному форматі.

Під час виступу Зеленський заявив, що Росія підводить світ до ядерної катастрофи.

– Росія проігнорувала заклик МАГАТЕ до негайної деокупації АЕС у Запорізькій області та до того, щоб покласти край ворожим діям проти ядерних об’єктів на території України. Це ще один доказ того, що Росія підводить світ до межі атомної катастрофи, – зазначив він.

За словами президента, сама загроза застосування ядерної зброї перетворилася на постійний наратив російської пропаганди.

Зеленський наголосив, що це є прямим доказом того, що РФ не має права мати ядерну зброю, оскільки вона не в змозі гарантувати безпеку миру навіть проти загроз застосування ядерної зброї.

Також очільник держави звинуватив Росію в анексії території України і закликав до повної ізоляції РФ, вимагаючи її виключення з Ради безпеки ООН.

– Ця держава не може залишатися постійним членом Ради безпеки ООН з правом вето, якщо така держава проводить геноцидну політику прямо зараз і стоїть лише за крок від радіоактивної катастрофи, а також прогрожує ядерними ударами, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також, на його думку, зараз необхідно посилити санкції проти Росії за проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 02:31:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин