Україна і світ

РФ намагається покарати кримських татар за непокірність примусовою мобілізацією – Чубаров

Росія намагається “покарати” кримських татар за їхню непокірність та незламність за допомогою примусової мобілізації у лави армії РФ для ведення повномасштабної війни проти України.

Про це заявив очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. За його словами, з оголошенням часткової мобілізації, яку Росія незаконно поширила на окуповані території України, зокрема, у Криму, окупанти вирішили додатково “покарати” кримських татар за непокору.


– Аналізи списків уже мобілізованих людей, яких насильно забрали 22 вересня, нам продемонстрували, що в населених пунктах, де це відбулося, переважною більшістю мобілізованих є етнічні кримські татари. Російські окупанти, зокрема, нас ненавиділи. Вони хочуть знесилити кримськотатарський народ, знищивши доросле чоловіче населення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, кримських татар, які становлять всього 13−14% населення Криму, непомірно багато в списках мобілізованих. На думку Чубарова, у людей є вибір, але він потребує концентрації мужності, самовідданості та вимагає дуже багато психологічних зусиль.

– Пропозиції наші такі. Публічно відмовлятися від будь-яких дій, пов’язаних з мобілізацією. Заявляти про неможливість залучення людини до Збройних сил країни-окупанта внаслідок того, що він є громадянином України та вважає себе таким, що він не хоче стати співучасником міжнародного злочину, який скоюється російською окупаційною адміністрацією, не хоче виступати проти власної держави — України, не хоче бути винним у вбивстві своїх співгромадян, – заявив Чубаров.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-25 23:54:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин