Україна і світ

РФ намагається перекласти провину із безпекою ЗАЕС на Україну чи ООН – Кислиця

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вважає, що Росія вирішила піти в ва-банк щодо ситуації із безпекою на Запорізькій АЕС тому і скликала цю зустріч.

Про це Кислиця заявив під час свого виступу на Радбезі.

Він звернув увагу, що на Радбезі ООН досі перебуває представник країни-агресорки Росії – Василь Небензя.

За словами Кислиці, це скликання виглядає особливо цинічним з урахуванням недавньої атаки на ЗАЕС, що поставило під загрозу безпеку самого підприємства та його персоналу.

Він наголосив, що єдиний спосіб уникнути ядерної загрози на станції – це вивести звідти війська і повернути станції під легітимний контроль України.

Постійний представник України при ООН нагадав, що Запорізька АЕС окупована із 4 квітня, а її персонал вимушений працювати під дулами.

За словами Сергія Кислиці, російські окупанти постійно вдаються до маніпуляцій і постановки умов щодо візиту місії МАГАТЕ на АЕС, а також щодо обстрілів ЗАЕС та міста Енергодар.

Він зауважив, що Росія намагається усю провину перекласти із себе на будь-кого: на Україну, ООН тощо.


Кислиця заявив, що Україна готова сприяти проведенню незалежної місії МАГАТЕ на території атомної електростанції у Запорізькій області.

Постійний представник України при ООН зауважив, що обстріли Запорізької атомної електростанції та Енергодара – є величезною загрозою ядерній безпеці України, Європи та світу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Постійне представництво України при ООН

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 03:22:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин