Україна і світ

РФ може відволікти наші сили, пішовши на Сумську та Харківську області — NYT

Протягом усієї зими війна в Україні йшла повільно, але дуже жорстоко. Але тепер і Україна, і Росія готові перейти у наступ.

Окупанти шукають вразливі місця в нашій обороні, та можуть спробувати розосередити українській підрозділи.

Росія, побоюючись арсеналу західної зброї, що все більше росте в Україні, хоче піти першою в наступ.

Зараз дивляться

Російське командування кидає десятки тисяч новобранців на фронт, сподіваючись придушити Україну. Росіяни намагаються атакувати добре укріплені позиції ЗСУ на сході. Вони шукають уразливі місця та готують ґрунт для нового масштабного наступу Москви.

Військові аналітики кажуть, що ЗСУ спробують розділити сили противника, сподіваючись прорвати російські позиції на півдні та перерізати їм шляхи постачання, що йдуть із Криму.

– Немає жодних сумнівів у тому, що обидві сторони хочуть перейти у наступ. Але насправді все зводиться до того, наскільки великою є здатність обох боків це зробити, — сказав Мік Раян, генерал-майор австралійської армії у відставці.

На думку військових аналітиків, Росія збирає десятки тисяч військовослужбовців, щоб спробувати атакувати з півночі та піднятися з півдня. Армія РФ хоче оточити українські сили на Донбасі.

Але Росія може спробувати відкрити новий фронт, щоб розсіяти українські сили.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Атака з нового фронту, швидше за все, означатиме наступ із території самої Росії, тому українське командування уважно стежить за пересуваннями навколо прикордонного міста Суми, а також за будь-якими спробами росіян розпочати наступ із Харківської області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-11 13:04:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин