Україна і світ

РФ може розмістити іранські ракети на північ від України – Повітряні сили ЗСУ

Росія може розмістити балістичні ракети, які планує отримати від Ірану, біля північного кордону України.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

– Велика ймовірність, що вони будуть доставлені на північ від України, звідки вони можуть запускатися так, щоб загрожувати всій Україні, – наголосив Ігнат.

Він додав, що один вид ракет, які може отримати РФ, має дальність ураження 300 км, а інший – 700 км.

Юрій Ігнат уточнив, що Збройні сили вживатимуть усіх засобів захисту від іранських ракет. Проте ці ракети балістичні, а Україна наразі не має протиракетного озброєння для їх ліквідації.

– Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо сьогодні ефективного захисту. Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, що в нас сьогодні є на озброєнні. У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної, – пояснив Ігнат.

За його словами, російські окупанти хочуть отримати від Ірану балістичні ракети, щоб поповнити запаси. Оскільки в агресора вичерпуються запаси таких ракет, як Іскандер-М: загарбники вже почали використовувати свій недоторканний запас.

Наприкінці жовтня керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що РФ може застосувати іранські балістичні ракети малої дальності вже у листопаді. Йдеться про ракети Fateh-110 та Zolfaghar SRBM.

Буданов пояснив, що це серйозна загроза для України, оскільки іранські ракети, на відміну від російських, є більш швидкими та точними.

В розвідці не виключають, що Росія може використовувати іранські ракети для ударів по українській інфраструктурі, зокрема енергетичній.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Media Center Ukraine

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-01 19:07:14