Україна і світ

РФ може мобілізувати в Маріуполі 10 тис. чоловіків, місто закривають на виїзд – мер

Російські окупанти планують провести примусову “мобілізацію” в Маріуполі (Донецька область), тому намагаються закрити місто для виїзду жителів. До військ РФ можуть забрати близько 10 тис. чоловіків.

Про це розповів сьогодні на брифінгу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

– Ми бачимо за статистикою: якщо ще тиждень тому виїжджали десь 80-120 людей на добу, то минулої доби з Маріуполя виїхали вісім людей. Це говорить про те, що Маріуполь зачиняють, – зазначив він.

Бойченко попередив, що люди, які залишаються в місті, потрапляють в небезпеку. На його думку, окупанти фактично закривають місто для “мобілізації” чоловіків після оголошення фіктивних результатів псевдореферендуму про “приєднання” до РФ.

– Ми бачимо, що депресивні регіони РФ уже потрапили під цю мобілізацію. Вони сьогодні не шкодують своїх. Як вони будуть шкодувати людей, яких вони вбивали з початку цієї війни?.. Вони відправлять цих людей на мобілізацію, а потім на фронт і використовуватимуть їх як (гарматне, – Ред.) м’ясо, – заявив мер Маріуполя.

За його словами, на вулицях тимчасово окупованого Донецька вже немає чоловіків: вони або загинули після “мобілізації”, або в полоні, або поранені.

– Так, на жаль, відбуватиметься і в Маріуполі… Якщо говорити про кількість людей, які можуть потрапити до військ РФ чи лав так званої “ДНР”, це більше 10 тис. чоловіків, які сьогодні знаходяться в небезпеці, – додав Бойченко.

Він нагадав, що окупанти вже намагалися проводити приховану “мобілізацію” маріупольців. Людей заманювали через смс-повідомлення буцім на роботу, а потім відправляли на фронт.

Тепер же псевдореферендум РФ стане першим кроком до відкритої “мобілізації”.

У зв’язку з цим Бойченко закликав чоловіків призовного віку за можливості якнайшвидше виїжджати з Маріуполя, щоб не потрапити до армії РФ.

– Сьогодні треба знаходити будь-які шляхи для виїзду на підконтрольні Україні території, – заявив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як поінформували в Маріупольській міській раді, в окупованому місті колаборанти вже поспіхом готують документи для проведення “мобілізації”. У жовтні вони планують відправляти перші ешелони чоловіків на фронт.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-27 20:59:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин