Україна і світ

РФ може готувати новий етап “часткової мобілізації” – британська розвідка

Російська влада не виключає можливість проведення ще одного етапу “часткової мобілізації”, необхідного для нового наступу в Україні.

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великої Британії.

22 січня 2023 року ЗМІ повідомили, що російські прикордонники перешкоджають виїзду з Росії киргизьких трудових мігрантів із двома паспортами, оскільки їхні імена значаться у мобілізаційних списках.

Зараз дивляться

Крім цього, 23 січня прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що указ про “часткову мобілізацію” продовжує залишатися чинним. За його словами, указ, як і раніше, необхідний для підтримки збройних Сил РФ.

– Можливо, російське керівництво продовжує шукати способи задовольнити потреби у великій кількості особового складу, необхідного для підтримки будь-якого великого наступу в Україні в майбутньому, при мінімізації внутрішнього інакомислення, – зазначають у Міноборони Британії.

Раніше про підготовку до нової хвилі мобілізації в Росії повідомляла українська розвідка.

За даними ГУР, підвищену увагу військкоматів матимуть жителі центральних регіонів. Серед працівників московських підприємств проводять агітаційні заходи. Це супроводжується залякуванням.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-30 12:15:56