Україна і світ

РФ готує удар по Каховській ТЕС, щоб виправдати свій відступ із Херсона – ISW

Російська влада, ймовірно, готує інформаційне поле, щоб виправдати запланований відступ своїх військ та значні територіальні втрати на Херсонщині.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, командувач збройних сил Росії в Україні генерал Сергій Суровікін повідомив в ефірі російського телебачення, що російське військове керівництво має прийняти складні рішення щодо Херсонської області. Він також звинуватив Україну у плануванні завдання ударів по цивільних та житлових об’єктах Херсонської області.

Своєю чергою, призначений Росією голова Херсона Володимир Сальдо заявив, що його адміністрація має намір евакуювати мешканців західного берега Дніпра в очікуванні масштабного настання ЗСУ].

Американські аналітики вважають, що заяви Суровікіна та Сальдо є спробою створити інформаційні умови для повного відступу російських підрозділів за Дніпро. Такий відступ призведе до того, що місто Херсон та інші території Херсонської області повернуться під контроль України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Російські воєначальники, очевидно, здобули уроки з попередніх інформаційних та оперативних невдач під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області. Тому, ймовірно, намагаються виправдати свою нездатність захиститись від ще одного успішного українського наступу, – вважають аналітики ISW.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-20 10:36:00