Україна і світ

РФ формує ще один добровольчий батальйон та реконструює ППО у Криму – ISW

РФ формує так званий добровольчий інженерно-саперний батальйон Даурський у Забайкальському краї Росії.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

Зазначається, що Міністерство оборони Росії та російські блогери проводять інформаційну війну з дискредитації контрнаступу України.

Крім того, російська окупаційна влада нав’язує українським студентам навчальну програму, спрямовану на усунення поняття національної ідентичності.

– Російська влада продовжує поширювати російські навчальні матеріали у школах на окупованих територіях України, – зазначається у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що російські війська здійснили обмежену наземну атаку на північ від Харкова, а також на південь від Бахмута та вздовж західних околиць міста Донецьк.

– Призначені Росією чиновники в Криму почали “реконструювати” системи протиповітряної оборони для протидії меншим цілям у відповідь на повторювані атаки безпілотників на півострові. Російські чиновники, ймовірно, посилюють ППО Криму за рахунок інших театрів, – зазначає ISW.

Нагадаємо, що у Бердянську Запорізької області, де окупаційна влада готувала псевдореферендуми, українські партизани здійснили обстріл із саморобного вибухового пристрою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-01 12:10:04