Україна і світ

РФ буде вважати, що виграла війну: Подоляк про можливість зафіксувати лінію розмежування

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Київ не може піти на фіксацію лінії розмежування та встановити тимчасове перемир’я з Москвою, бо тоді Кремль вважатиме, що виграв цю війну. 

Про це він сказав у вівторок, 14 лютого, в ефірі національного телемарафону. 

– РФ в тому вигляді, в якому вона існує зараз, є абсолютно некомфортною для демократичного світу. Вона буде постійно провокувати. І ключове – ми не можемо зафіксувати лінію розмежування та тимчасове перемир’я, адже Росія буде вважати, що вона виграла війну, адже вона захопила певні території, – сказав Подоляк. 

Він додав, що також це означатиме, що Москва зможе й надалі накручувати свій народ пропагандою, що треба продовжувати експансію, тому що вони ж виграли, НАТО їх боїться. 

Зараз дивляться

– І вони будуть вкладати багато грошей в військово-промисловий комплекс. Знайдуть можливості обійти санкції. Нароблять багато високоточних ракет і ми отримаємо наступні етапи війни, – зазначив радник. 

За його словами, також це призведе до того, що в Україну не повернуться люди, сюди не вкладатимуть гроші – бо ми знаходитимемось в стані незакінченої війни. 

– Ми будемо деградувати, повільно вмирати, люди будуть виїжджати. А росіяни, тим часом, будуть відправляти сюди ДРГ, щоб вони скоювали терористичні акти і казали всьому світові, що у нас немає контролю над простором. А Європа буде боятись, адже Росія фінансуватиме там терористичні угрупування, політичних радикалів, міграційні протести. Вона буде росхитувати Європу, – спрогнозував Подоляк. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Таким чином, на його думку, немає ніякої можливості говорити про інші фінали війни, ніж програш Російської Федерації. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-14 20:53:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин