Україна і світ

Реформа містобудування передбачає до 5 років ув’язнення за незаконну забудову зеленої зони – Шуляк

Верховна Рада готує до другого читання законопроєкт № 5877 про зміни до Кримінального та Адміністративного кодексів України. Зміни стосуватимуться порушень у будівельній сфері.

Про це повідомляє голова комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

– Це стосуватиметься болючих питань для кожного міста – незаконної забудови зелених зон, знищення пам’яток архітектури. Покарання передбачені дуже суворі: до пʼяти років позбавлення волі, – сказала вона.

Шуляк пояснила, що законопроєкт фактично є доповненням до базового документу реформи містобудування – законопроєкту № 5655, прийнятого парламентом 13 грудня 2022 року.

– Ми не могли включити ці положення до самого 5655, оскільки зміни до Кримінального кодексу обов’язково мають проводитися окремими законами, – пояснила Шуляк.

Нагадаємо, згідно з законопроєктом № 5655, вся документація буде проходити через електронний кабінет в Єдиній державній електронній системі будівництва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зокрема, документ запроваджує механізм проти знищення історичної спадщини. Електронна система автоматично заблокує видачу дозволів на будівництво, якщо забудовник спробує демонтувати або пошкодити пам’ятку архітектури.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-10 17:17:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин