Україна і світ

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат про мету масованих ракетних обстрілів

Під час брифінгу у Military Media Center начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил полковник Юрій Ігнат відповів, зокрема, і на запитання щодо мети, яку переслідують російські керманичі, влаштовуючи масовані ракетні обстріли інфраструктури України.

– Одним із завдань, які, очевидно, поставив перед собою ворог, це – залякати українців, – каже офіцер. – Це, зокрема, пояснює й те, чому був здійснений показовий ракетний удар саме по центру Києва. Ну і, зрештою, це ніколи не приховувалося ворогом і завжди озвучувалося на його пропагандистських каналах – це те, що нашу країну потрібно занурити в пітьму, позбавити населення України засобів виживання. Вода, газ, тепло – все це залежить від наявності електроенергії, тож сьогодні вони б’ють по об’єктах енергетичної інфраструктури, і для нас це не є несподіванкою. Усі такі об’єкти у них – на списку, вони прекрасно знають, по яких об’єктах їм треба бити. Можливо, чекали холодів, коли прийдуть морози, і людям буде важче пережити зиму після їхніх ударів, що саме по собі вказує на те, що їхня діяльність є воєнним злочином. Але – не втрималися, вдарили саме зараз.

Щодо можливості вирахування місць дислокації українських засобів ППО полковник Юрій Ігнат відповів так:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Вирахувати, де розміщені засоби ППО, не вийде, адже наші підрозділи не дадуть цього зробити, адже постійно змінюють позиції, – говорить полковник Юрій Ігнат. – Вони завжди ведуть вогонь там, де противник цього не чекає, тому й отримує «сюрпризи» у вигляді своїх збитих літаків, гелікоптерів, крилатих ракет тощо.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-12 04:58:42