Україна і світ

Речі на деревах та фото на землі: як виглядає Вишгород та як відновлюється місто після атаки РФ

23 листопада Вишгород Київської області атакували російські загарбники. Що відомо наразі про ситуацію у місті та постраждалих – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Кількість постраждалих та загиблих

За інформацією журналістки Вікон Аліни Матвійчук, ракета розірвалася прямо біля під’їзду. Біля вирви ще досі лежать частини двигуна ракети.

 

Постраждало 35 людей, з них 5 загинуло – 4 чоловіки, одна жінка. Одній людині уламком відірвало голову, коли та перебувала на балконі.

– Сьогодні вранці померла жінка – п’ята жертва вибуху. 30 людей перебувають у лікарні, – заявив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Крім того, серед постраждалих – 6 дітей, вони отримали легкі поранення.

Наслідки атаки РФ 

Загалом пошкоджено чотири будинки, дитячий садок та навчальний заклад. На знімках можна побачити зруйновні будівлі, речі на гілках дерев, які повиносило з квартир, та фотографії на землі.

Такий жах вчора у домівки містян принесли окупанти.

Як відновлюється місто після атаки

Зараз у місті працює Пункт незламності. Там люди мають можливість погрітися, зарядити пристрої та відпочити.

З-під завалів учора правоохоронцям вдалося врятувати навіть чийогось вухатого домашнього улюбленця. Тепер він, як антистрес, перебуває у Пункті незламності та чекає на своїх господарів.

Крім того, мешканцям зруйнованих будинків було запропоновано місцевий готель для розміщення.

– Місцевою владою були ще вчора організовані автобуси, був запропановаий місцевий готель. Люди розміщені, більше 20 людей скористались цієї можливостю. Але я розумію, що більшість поїхали до своїх родичів, вирішили так, що їм там краще буде, – каже він.

Зараз зруйновані будинки знаходяться під охороною правохороних органів. Якщо людям потрібно зібрати речі або побачити власну домівку – то можна заходити у присутності поліції, на місці працюють працівники СБУ.

Чи РФ ціленаправлено цілилась по будинкам 

Голова поліції Київщини, не виключає, що ціллю Росії були саме будинки українців, адже було пряме влучення ракети, а об’єкти критичної енергетичної інфраструктури знаходяться на значній відстані

– Щодо руйнувань у приватному секторі (у Чабанах та Глевасі під Києвом, – Ред.) треба проводити розслідування (що саме було ціллю російських ракет, – Ред.). А те, що я особисто бачив у Вишгороді… за всіма ознаками ми бачимо, що є пряме влучення ракети, є відповідна воронка, і поблизу майже кілометр немає жодних таких цілей, які могла б знищувати РФ. Об’єкти критичної енергетичної інфраструктури знаходяться на значній відстані, – сказав Нєбитов.

Він додав, що “можливо, це неточні координати, можливо свідоме залякування нашого населення, щоб був хаос, невдоволення”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Аліна Матвійчук

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-24 17:56:43