Україна і світ

Рецепт супу з кльоцками: як приготувати та цікаві ідеї


Суп з кльоцками – це страва, яка поєднує апетитний бульйон, овочі та м’які, повітряні кльоцки.

Кльоцки для супу – можуть бути як класичними, так і з начинкою, наприклад із грибами або сиром.

Якщо ти хочеш навчитися готувати цей смачний суп вдома, цей рецепт тобі точно знадобиться! Детальніше – в матеріалі.

Суп з кльоцками: рецепт

Для приготування цієї першої страви можна використовувати будь-який бульйон до вашого смаку.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 2-3 шт.
  • вода – 3 л
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • олія – для смаження + 1 ч. л. для кльоцок
  • яйця – 1 шт.
  • борошно – 4 ст. л.
  • спеції (сіль, лавровий лист, перець чорний мелений та горошком тощо) – до смаку
  • кріп чи петрушка – для подачі

Як приготувати суп з кльоцками:

  1. Для бульйону промиваємо та викладаємо у каструлю курячі стегенця. Вливаємо 3 л води, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та знімаємо пінку. Тепер додаємо нарізану кубиками цибулину та картоплю, лавровий лист, горошини перцю та 2 ч. л. солі. Готуємо близько 45 хвилин.
  2. Для засмажки на олії смажимо нарізану цибулину та натерту чи нарізану кубиками моркву до м’якості.
  3. Готові стегенця дістаємо з бульйону, даємо їм трохи охолонути, потім відокремлюємо м’ясо від кісток та нарізаємо його.
  4. У киплячий бульйон додай засмажку з моркви та цибулі, перекладаємо м’ясо і варимо 10 хвилин.
  5. Кльоцки для супу з борошна та яєць готуємо так. У мисочці перемішаємо яйця з сіллю. Потім додаємо борошно і ще раз гарно перемішуємо. Вливаємо 1 ч. л. олії та трохи (близько 2 ст. л. бульйону), щоб вийшло густе, але м’яке тісто.
  6. Чайною або столовою ложкою викладаємо кльоцки в суп і доводимо до кипіння. Потім суп досолюємо та перчимо до смаку і готуємо ще близько 7 хвилин.
  7. Знімаємо суп з кльоцками з плити й даємо настоятися 20 хвилин. Подаємо посипавши зеленню кропу чи петрушки. Смачного!

Кльоцки для супу: цікаві ідеї

Якщо хочете урізноманітнити класичний рецепт кльоцок для супу, ось кілька смачних варіацій:

  • Сирні кльоцки. Додайте до тіста тертий твердий сир (50 г) для ніжного смаку.
  • Гречані кльоцки. Замініть половину борошна на гречане, щоб отримати цікавий смак.
  • Картопляні кльоцки. Використовуйте пюре замість частини борошна для більш м’якої текстури.
  • Зелені кльоцки. Додайте подрібнений шпинат чи зелень у тісто.
  • Кльоцки з начинкою. Загорніть у кожен шматочок тіста трохи смажених грибів чи вареного м’яса.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-27 10:21:00