Львівський портал

Рашисти вбили у власному домі у Львові маму і трьох дітей

Внаслідок російської атаки, здійсненої по Львову в ніч на 4 вересня, загинула у власному домі Євгенія Базилевич і троє її доньок. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Після сьогоднішньої атаки живим на цьому фото залишився лише чоловік. Дружина Євгенія та троє їхніх доньок — Ярина, Дарина та Емілія — загинули у власному будинку», — написав мер й опублікував відповідну світлину.

Найстаршій доньці Ярині був 21 рік. Вона працювала в офісі «Львів — молодіжна столиця Європи 2025», була учасницею молодіжної мережі «Твори».

«У центрі Європи росія винищує українців цілими сім’ями. росіяни вбивають наших дітей, наше майбутнє. Я не знаю, якими словами підтримати батька Ярослава. Сьогодні ми всі з вами. Щирі співчуття і світла пам’ять», — додав Андрій Садовий.

Водночас в Українському католицькому університеті зауважують, що 18-річна Дарина Базилевич навчалась на другому курсі, вивчала культурологію.

Її теж згадують як активну студентку, менторку «Лабораторії волонтерства» УКУ, пластунку. Захоплювалась акторським мистецтвом, займалась у театральній студії.

Під час вступу в УКУ Дарина у своєму мотиваційному листі на отримання стипендії писала, що обрала для вивчення культурологію, «оскільки є дуже творчою людиною, цікавиться культурою та історією своєї країни і в майбутньому хоче розвивати культуру України та розповідати про неї всьому світу».

«Ця пристрасть виникла в мені завдяки моїй родині, яка завжди ділилася зі мною історіями про випробування, через які пройшли наші предки внаслідок світових воєн, Голодомору та Радянського Союзу. Окрім мене, мої батьки виховують ще двох сестер, і у нас неймовірно дружна та гармонійна сім’я. Моя сім’я – це невичерпне джерело підтримки, яке не можна порівняти ні з яким іншим. Вони – найбільша опора в моєму житті, яка допомагає мені долати будь-які перешкоди. Крім того, у мене є глибока пристрасть до акторської майстерності. Вперше я відкрила для себе цю пристрасть у віці 12 років, коли мені випала нагода взяти участь у короткометражному фільмі під назвою «Пляма». З того часу я почала відвідувати театральну студію і розвивати свої навички в цій галузі. Крім того, з 7 років я є членом Національної скаутської організації “Пласт”, яка навчила мене самостійності, роботі в команді, творчості, подарувала мені багато друзів і щасливих спогадів.

Отримання стипендії на навчання в університеті для мене не лише фінансова підтримка, а й підтвердження моїх зусиль, мотивації та потенціалу. Я готова вкласти всі свої зусилля в досягнення високих результатів, активну участь у студентському житті та просування цінностей та ідей університету», — так писала Дарина Базилевич.

Батько Ярослав Базилевич зараз перебуває в лікарні у важкому стані.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. За останніми офіційними даними відомо про сімох осіб, яких вбили рашисти, в тому числі троє дітей.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: соцмережі Андрія Садового, УКУ

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 09:14:59