Львівський портал

Рашисти вбили чотирьох полонених нацгвардійців на Донеччині

Російські терористи вбили чотирьох бійців НГУ, який перед цим взяли у полон, поблизу Седилового на Донеччині. Правоохоронці розпочали розслідування. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.  

За оперативними даними, 6 жовтня 2024 року четверо військових Нацгвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі Селидове Донецької області.

Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили українських захисників у полон. У подальшому представники зс рф записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео. 

Втім, наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

Зокрема, вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Відтак правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Львівський портал, російські командири заохочують страти українських військовополонених.

Зокрема, 10 жовтня російські військові розстріляли дев’ятьох українських військовополонених в Курській області. Також на початку жовтня Росія стратила 16 осіб після того, як вони здалися в полон в Донецькій області.

Загалом щонайменше 177 військовополонених було вбито в російському полоні від початку загарбницької війни Росії. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-24 10:20:28