Україна і світ

Ракетний удар по Києву 14 січня 2023 – Буданов розповів, які ракети використала РФ

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, які російські ракети прилетіли у Київ 14 січня.

Про це Буданов сказав в інтерв’ю Українській правді.

Так, 14 січня у столиці пролунало кілька вибухів, а вже після увімкнули сирени повітряної тривоги.

Зараз дивляться

За словами Кирила Буданова, то був експериментальний пуск ракети з території РФ.

– Це був експериментальний пуск ракети. Наскільки я пам’ятаю – це 48Н6ДМ пускової С-300 (ракета летить на 250 км і має швидкість 2,5 км/сек, – Ред.). Вони стояли в Брянській області, і це був один із перших зафіксованих таких дослідних пусків. Я підкреслюю, що це дослідні пуски, – заявив очільник ГУР.

За його словами, Росія не може собі дозволити й надалі такі пуски, бо не має з чого виробляти ракети.

– Це проблема Російської Федерації – вони так само, як і багато інших пострадянських країн, не можуть виробляти в достатніх обсягах зразки озброєння. Кілька екземплярів – будь ласка. А от серію – важко, – зауважив Кирило Буданов.

Він заявив, що у цієї ракети лише корпус, вибухова речовина, програмне забезпечення російського виробництва, а все інше – іноземного.

– Є така програма у них – паралельний імпорт. По суті, це узаконена контрабанда (з інших країн). Контроль таких елементів – важке завдання для всього світу.

Ви не можете проконтролювати, що, до прикладу, фірма Х придбала в Чехії якісь контролери виробництва Японії, а потім через умовну третю країну продала четвертій, а з четвертої без проходження митного контролю воно заїхало в Росію. Але їм значно ускладнили ці всі процеси. Тому вони не можуть виробляти озброєння в достатніх кількостях, – сказав голова ГУР.

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що 14 січня ракети летіли на Київ із північного напрямку по балістичній траєкторії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 26 січня у Києві ворожа ракета влучила у нежитлову будівлю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-23 11:23:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин