Україна і світ

Ракетний терор росіян зазнає усе сильнішої протидії

Під час сьогоднішньої ракетної атаки ворог на південному напрямку застосував ракети різного типу, в тому числі й повітряного базування, які запускав з літаків стратегічної авіації. Про це під час онлайн-брифінгу «Оперативна ситуація на півдні України» в Military Media Center повідомила керівниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона також розповіла, що вчора перед початком масованої терористичної атаки ворог збільшив кількість носіїв крилатих ракет у Чорному морі до шести одиниць, з яких два – підводні, з можливістю запуску 40 «Калібрів», які вони в подальшому й використали для обстрілу української території. Після цього деякі ракетоносії зайшли до пункту базування для перезаряджання.

Проте уже сьогодні на ранок в морі знаходились три носії крилатих ракет, один з яких підводний, а це 20 готових до запуску «Калібрів», які й були застосовані під час сьогоднішньої атаки. Речниця наголосила, що ці ракета мають велику дальність, тому прильоти можуть бути по всій території країни.

Водночас з ракетними ударам противник намагався сьогодні атакувати південні області БПЛА-камікадзе Shahed-136.  Загалом від початку інтенсивного застосування ворогом безпілотників такого типу, без урахування сьогоднішніх досягнень, в зоні відповідальності Сил оборони півдня України було збито 74 одиниці Shahed. Утім 34 БПЛА все ж влучили по нашій території. При цьому дрони, які зуміли добратися до визначених районів, не завжди вражали важливі цілі – були зафіксовані влучання у ділянки узбережжя чи навіть просто у воду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Зрозуміло, що нам потрібно більше систем протиракетної та протиповітряної оборони. Проте ми не сидимо в очікуванні. Наші сили протиповітряної оборони в боях постійно вдосконалюють свою майстерність, вивчаючи противника. Результативність їх роботи надзвичайно висока, враховуючи ті засоби, які вони використовують, – наголосила керівниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-11 18:42:46