Україна і світ

Ракетний обстріл та напад з Білорусі: українців попередили про фейкові СМС-розсилки

Російські загарбники активізували СМС-розсилку, в якій залякують масованими ракетними обстрілами України та нападом зі сторони Білорусі.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомили, що останніми днями українці активно отримують повідомлення про те, що начебто “з 19 по 21 липня плануються масовані ракетні обстріли” в деяких містах України.

Також у фейкових СМС йдеться про те, що “зі сторони Білорусі диверсійні групи просунуться до 15-20 км територією України для відволікання наших військ на інших напрямках”.

– Застерігаємо: у даному разі ворог використовує такий елемент інформаційно-психологічної операції, як “анонімний авторитет”. Тобто відбувається розсилка начебто “інсайдерської” інформації від “надійного джерела десь із відомств”, – йдеться у повідомленні.

sms rozsylka

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У ЦПД нагадали, що від початку повномасштабної війни 24 лютого по всій території зберігається висока ймовірність ракетних обстрілів, тому в жодному разі не потрібно ігнорувати сигнали тривоги.

– Якщо почули сирену, прослідуйте до найближчого укриття. Завжди пам’ятайте про правило двох виходів та двох стін! – додали в ЦПД.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 19:27:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин