Україна і світ

Ракетні удари у Києві, Миколаєві, Запоріжжі, Хмельницькому: що відомо про атаку РФ по Україні перед Новим роком

Перед Новим роком армія Росії знову завдала масованих ракетних ударів по різних містах України. Під ворожі удари потрапили Київ, Хмельницький, Запоріжжя, Миколаїв та інші населені пункти.

За останніми даними, є постраждалі, також відомо про загиблих внаслідок ракетної атаки РФ. Що відомо про обстріл України 31 грудня 2022 року – далі у матеріалі Фактів ICTV.

Київ

У Києві вже відомо про 20 постраждалих, ще один літний чоловік загинув. Загалом вибухи сталися у Печерському, Голосіївському, Святошинському районах столиці, внаслідок яких є руйнування.

Під час атаки на Київ поранено і журналіста з Японії. Медики надають йому необхідну допомогу, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Фото: Freeдом

Один з вибухів пролунав між житловими будинками в Солом‘янському районі. Уламки ракети впали на стадіон Темп у Святошинському районі, а на Палаці Україна вилетіли шибки та вікна від ударів російських ракет.

Ракетні удари у Києві, Миколаєві, Запоріжжі, Хмельницькому: що відомо про атаку РФ по Україні перед Новим роком / 2 фотографии

Миколаїв

У Миколаєві шестеро людей поранено – трьох госпіталізовано, ще трьом надали медичну допомогу на місці, повідомив очільник обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Ракетні удари у Києві, Миколаєві, Запоріжжі, Хмельницькому: що відомо про атаку РФ по Україні перед Новим роком / 7 фотографий

Хмельницький

Місто Хмельницький російські загарбники атакували дронами, внаслідок чого поранено дві людини. У Хмельницькій області загалом внаслідок обстрілу поранено щонайменше чотири людини, повідомляють в ОВА.

Запоріжжя

Вибухи лунали й у Запоріжжі, де внаслідок ракетних ударів пошкоджено житлові будинки. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється, зазначає радник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Фото: Запорізька міська рада

– Шановні земляки! Прошу сьогодні та завтра обов`язково дотримуватися правил повітряної тривоги. Ворог не полишає намірів зіпсувати нам свята! Будьмо обережними та обачливими, – закликає очільник Запорізької ОВА Олександр Старух.

Краматорськ

У Краматорську російська армія обстріляла ракетами промислову зону, повідомляє міська рада. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Місцеві Telegram-канали повідомляли й про вибухи у Тернопільській, Вінницькій та Київській областях, проте поки уточненої інформації не надходило.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вибухи пролунали й на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, відомо про удари по Кримському півострову – вибухи прогриміли в Євпаторії та повторні у Джанкої.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-31 18:22:37