Україна і світ

Ракетні обстріли по цивільним об’єктам України – це істерика, яка показує, що ворог розуміє, нас перемогти неможливо – Ганна Маляр

Про це сказала заступник Міністра оборони України Ганна Маляр у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Після чергової російської ракетної атаки по цивільним об’єктам України, зокрема запуску майже 70 ракет, ведуча попросила дати оцінку таким діям росії, яку сьогодні Європарламент визнав державою терористом.

– росія не просто держава-терорист. росія – агресор, який здійснює надзвичайно небезпечний для всього світу злочин – це збройна агресія. Власне, це те, що порушує мир в усьому світі, розв’язує руки, у разі безкарності, іншим країнам, у яких можуть бути такі схожі амбіції. Тому, це не тільки проблема України. Це проблема всього світу, який після Другої Світової (війни – ред.) не може знайти інструменти зупинення і протидії таким страшним війнам, – сказала Ганна Маляр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За її словами, росія обрала для себе тактику руйнації енергетичних об’єктів. Більшість об’єктів, які атакують росіяни – це саме енергетична інфраструктура. Тобто, це війна не з військовими, а з цивільними. Очевидно,  росіяни помилково думають, що через ураження цивільних об’єктів інфраструктури українці більше займуться тилом і, можливо, будуть менше звертати уваги на фронт. – Але – це помилка з їхнього боку. Тому, що фронт у нас сьогодні по всій країні. І, сьогодні українці не просто згуртовані. Сьогодні цивільне населення так само, як і військові, захищають нашу державу. І власне, ми вже самі з вами бачимо, що зламати нас неможливо, – повідомила Ганна Маляр. – Сьогодні всі переконані, я впевнена, що перемога буде за нами. Я не знаю жодного українця, який би в цьому сумнівався. Власне, зараз вражені об’єкти критичної інфраструктури. Але, ми з вами проходили всі ці випробування. Тут нічого нового зараз не відбулося. Триває війна. Ми продовжуємо з вами потужно протистояти цій війні і ми обов’язково переможемо. І ця істерика, яка зараз відбувається з обстрілами – це власне і показує, що ворог теж розуміє, що нас перемогти неможливо, – сказала Ганна Маляр.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-23 18:45:29