Україна і світ

Рада заборонила стягувати борги за комуналку з деяких громадян: про кого мова

У середу, 27 липня, Верховна Рада схвалила загалом закон, який забороняє примусово стягувати борги за житлово-комунальні послуги з деяких категорій громадян. Зазначимо, що послаблення діятиме лише до кінця воєнного стану.

Як повідомив депутат Ярослав Желєзняк у себе в Telegram, за цей закон віддали 312 голосів. Ним забороняється примусове стягнення з фізичної особи заборгованості у громадах, які розташовані в районах проведення воєнних дій або які перебувають у тимчасовій окупації.

Заборона стосуватиметься і осіб, район проживання яких перебуває в оточенні відповідно до переліку Мінреінтеграції, або якщо стягнення здійснюється щодо нерухомого майна, знищеного чи пошкодженого внаслідок воєнних дій.

Також досі було повністю заборонено на час дії воєнного стану виконання рішень, боржниками за якими є підприємства оборонно-промислового комплексу, органи військового управління, військові частини, вищі військові навчальні заклади, установи та організації зі складу Збройних сил.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Новим законом нардепи внесли до цієї норми виняток, згідно з яким він не стосується рішень за позовами фізичних осіб щодо стягнення заробітної плати та грошового забезпечення військовослужбовців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-27 19:35:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин