Україна і світ

Рада ухвалила закон 9559-д, який дозволяє місцевим радам фінансувати Сили оборони

Верховна Рада ухвалила закон №9559д, що дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони на період воєнного стану.

Про це повідомив нардеп під Голосу Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Рада схвалила закон №9559д

Він зазначив, що закон підтримали 303 народних обранці.

Зараз дивляться

— Нарешті ухвалено №9559д, який дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони, також повертає можливість проведення дистанційних засідань колегіальних органів місцевого самоврядування та врегульовує окремі кадрові питання на період воєнного стану, – написав Железняк.

Законопроєкт дає можливість місцевим радам ухвалювати рішення про фінансову й матеріальну підтримку сектора безпеки і оборони в період дії воєнного стану, затверджувати місцеві програми такої підтримки.

Але  це не стосується надання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки. Про свої рішення ради мають повідомляти Міноборони.

Також проєкт закон передбачає, що засідання органів місцевого самоврядування можуть проводитися дистанційно. На них, зокрема, можуть розглядати невідкладні зміни до місцевого бюджету або роботи роботи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також роботи в галузі оборони та питання усунення з публічного простору символіки російської імперської політики.

Водночас, на таких засіданнях заборонено розглядати розпорядження земельними та природними ресурсами, а також питання, рішення з яких ухвалюється таємним голосуванням.

Верховна Рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 17:20:18