Україна і світ

Рада розгляне законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю у другому читанні – очільник МВС

Незабаром Верховна Рада розгляне у другому читанні новий законопроєкт про право на цивільну вогнепальну зброю. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

– На руках перебуває величезна кількість вогнепальної нарізної зброї. Більшість з неї у наших захисників, які дають відсіч ворогу. І ми розуміємо, що ставлення до зброї у суспільства зараз дуже сильно змінилося: від ще декілька років тому вкрай негативного до позитивного, – вважає очільник МЗС України.


За його словами, у мобільному додатку Дія держава ініціювала та провела опитування серед українців про можливість легалізації набуття, володіння, розпорядження та використання зброї.

– Більшість громадян вважають, що потрібно це питання ввести в ранг закону, надати можливість володіти, зокрема, і короткоствольною вогнепальною зброєю та пістолетами. Для захисту власного помешкання людина повинна мати можливість володіти та застосовувати вогнепальну зброю. Але ми проти вільного носіння зброї в громадських місцях, тому що ми бачимо ризики для громадської безпеки, – переконаний Монастирський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністр зауважив, що законопроєкт №5708 ухвалили у першому читанні, а вже зараз його готують до другого читання. На його думку, вже найближчим часом документи можуть винести на розгляд Верховної Ради.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-14 04:05:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин