Україна і світ

Путін заявив, що РФ нібито готова до миру, але з урахуванням “нових територіальних реалій”

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Москва готова до діалогу про мир за умови відмови України від окупованих територій у відповідь на заклик президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана до припинення вогню.

Намісник Кремля заявив, що РФ нібито відкрита до діалогу щодо війни, але Києву треба враховувати “нові територіальні реалії”.

У пресслужбі Путіна заявили, що він говорив президенту Туреччини про “деструктивну роль Заходу”, який “накачує Україну озброєннями”.

Але при цьому він начебто знову заявив про “відкритість РФ до діалогу”, але за “певних умов”. Зокрема диктатор цинічно заявив, що Києву треба врахувати “нові територіальні реалії”.

5 січня стало відомо, що президент Туреччини Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонні переговори з Путіним. Однією з тем бесіди була війна в Україні.

У пресслужбі глави турецького лідера заявили, що Ердоган наголосив, що заклики до миру і переговорів мають бути підкріплені одностороннім припиненням вогню і баченням справедливого врегулювання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також під час розмови Ердоган нагадав, що переговори щодо зернового коридору, обміну полоненими та створення безпечної зони навколо Запорізької АЕС принесли позитивні результати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 17:42:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин