Україна і світ

Путін, закінчи цю війну: Шольц закликав до переговорів з РФ та звернувся до глави Кремля

У Німеччині заявили, що для вирішення війни в Україні, яку розв’язала Росія, потрібні переговори. Також канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав російського диктатора Володимира Путіна закінчити війну.

Про це канцлер сказав у розмові з німецьким виданням Süddeutsche Zeitung.

Видання зазначає, що Шольц заявив про необхідність подальших переговорів із главою Кремля Путіним щодо припинення загарбницької війни проти України.

За словами Шольца, мета Німеччини полягає в тому, щоб Росія припинила свою агресивну війну, а Україна захистила свою цілісність.

— Для цього необхідно буде говорити. Залишається подивитися, чи буде це зроблено телефоном, по відеозв’язку чи за довгим столом, – вважає Шольц.

Канцлер наголосив, що Росія повинна визнати, що так далі тривати не може.

— Путін повинен припинити війну, вивести війська і таким чином створити можливість для взаєморозуміння. Звернення може бути лише таким: Путін, закінчи цю війну, – заявив Шольц.

Нещодавно Шольц сказав, що ризик того, що Путін застосує ядерну зброю проти України, зменшився завдяки міжнародному тиску. Він зазначив, що Москва перестала погрожувати застосуванням ядерної зброї. У відповідь на те, що міжнародна спільнота окреслила червону межу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Süddeutsche Zeitung

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-17 14:55:12