Україна і світ

Путін хоче замороження конфлікту, що стане бомбою сповільненої дії – Кулеба

Російський диктатор Володимир Путін прагне замороження перебігу війни в Україні, щоб підготувати бомбу вповільненої дії. РФ не хоче завершувати агресію, а метою союзників має стати перемога України для відновлення стійкого миру в Європі.

Так вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Про це він заявив у відеозверненні до учасників ювілейного конгресу Пан’європейського союзу з нагоди 100-річчя організації у Відні.

– Нам потрібна перемога, а не нічия. Якщо дозволити Росії взяти зараз паузу, Путін створить заморожений конфлікт, гігантську бомбу уповільненої дії, готову вибухнути щомиті. Для Європи було б стратегічною помилкою мати таку мету.

Застерігаю партнерів України: не пропонуйте нам компроміси із совістю, територіальною цілісністю чи суверенітетом. Це будуть і ваші компроміси з власною безпекою, – наголошує глава МЗС.

Кулеба запевняє, що жодна країна у світі не прагне миру так, як Україна, проте війна має завершуватися перемогою добра над злом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, союзникам потрібно працювати на перемогу України, адже Москва не змінила ультимативного тону та використовує заяви про нібито готовність до переговорів лише як прикриття для продовження агресії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-19 21:30:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин