Україна і світ

Путін хоче продовження війни якнайдовше: експерти про ядерний шантаж і мобілізацію в РФ

Ядерний шантаж президента Росії Володимира Путіна є блефом. Таку думку висловив журналіст-розслідувач проєкту Bellingcat Христо Грозєв.

Він пояснив: якщо оцінювати російський ядерний арсенал у цифрах, то це не дає жодного уявлення про реальні можливості. За словами Грозєва, ядерна зброя в РФ роками не проходила випробувань, тому є величезний ризик, що вона не спрацює, як потрібно.

Ніхто не може напевно сказати, яку частину цього арсеналу все ще можна використати.

– У разі сприйняття Путіна слабким його офіцери, найімовірніше, не підкоряться наказу застосувати ядерну зброю, бо він не зможе надати їм захист від майбутнього трибуналу, правосуддя, – говорить Грозєв.

На думку журналіста-розслідувача, слабкість Путіна вже проявилася на полі бою в Україні. Тому режим російського диктатора, який втрачає кілометри лінії фронту, стає менш лякаючим для його власного населення. Крім того, значна частина репресивної машини Кремля є недієздатною, оскільки перебуває на передовій.

У тому, що ядерний шантаж Путіна навряд чи буде ефективним, впевнений Грегорі Файфер – виконавчий директор Інституту сучасних світових проблем у Вашингтоні.

На його думку, Заходу необхідно посилити підтримку України, щоб гарантувати відсутність у Кремля будь-яких шансів на перемогу в цій війні.

– Я вважаю, що тим, хто формує політику на Заході, варто враховувати, що Путін хоче продовження цього конфлікту якнайдовше. Він уже отримував вигоди від заморожених конфліктів у Грузії та Молдові, – пояснює експерт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Грегорі Файфер переконаний, що Захід повинен ясно дати зрозуміти, що добиватиметься повного військового фіаско для Путіна та його режиму.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-26 11:46:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин