Україна і світ

Путін хоче не мирні переговори, а захоплення східної України, – Бундестаг

Депутат німецького бундестагу та голова парламентського комітету з оборони, член Вільної демократичної партії (СвДП) Марі-Агнес Штрак-Циммерман розкритикувала заяву ексканцлера Герхарда Шредера про те, що президент Росії Володимир Путін нібито хоче врегулювання війни, розпочатої РФ, шляхом переговорів.

– Якщо він каже, що Путін хоче врегулювання, то я можу сказати вам сьогодні, як це врегулювання має виглядати в його очах: ​​Путін хоче східну Україну… Я серйозніше прислухаюся до того, що каже Лавров, ніж до того, що каже колишній канцлер, – сказала глава комітету бундестагу з оборони, маючи на увазі заяву глави російського МЗС про те, що метою РФ є зміна режиму у Києві.

Водночас Штрак-Циммерман висловилася за перспективу довгострокових поставок зброї в Україну.

– Сьогодні ми маємо вирішити, як ми можемо підтримати Україну восени, – наголосила вона, зазначаючи, що невідомо, як довго ще триватиме ця війна.

Німецький політик додала, що “вузьким місцем” у постачанні зброї Україні є канцелярія, і з цим треба боротися. Однак вона визнала, що в останні тижні ситуація трохи покращилася, Німеччина постачає важку техніку та надає економічну та гуманітарну допомогу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: RTL

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-03 17:57:31