Україна і світ

Путін все частіше сумнівається: ГУР про ймовірність застосування РФ ядерної зброї

Президент Росії Володимир Путін став сумніватися у своїх кроках і все частіше перевіряти їх правильність. Тому, скоріш за все, не застосує ядерну зброю.

Таку думку висловив представник Головного управління Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю Youtube-каналу Орестократія.

– Якщо ми говоримо про шантаж, залякування, Путін розуміє, яке це серйозне питання. Мубуть, вони розуміють, що буде відповідна відповідь. Впевненний, що російська розвідка активно працює над тим, яка відповідь буде НАТО, США, взагалі світу. Ми бачимо, що останнім часом Путін все частіше став сумніватися і перевіряти правильність тих кроків, які він робить, – говорить представник ГУР.

Він зазначає, що така тенденція спостерігається з лютого цього року, коли готувалась агресія проти нашої держави.

– Тоді були перші ознаки, що початок операції був відкладенний, тому що він кілька разів заслуховував і міністра оборони Шойгу, і Герасимова, начальника Генштабу, які доповідали йому план проведення, – каже Скібіцький.

Також він додає, що у Путіна є сумніви, чи доповідають йому достовірну інформацію, чи його не обманюють.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, представник ГУР зауважив, що РФ без Криму вже не зможе, тому що Чорноморський флот без півострова – вже ніщо.

– Потрібно забезпечити життєдіяльність Кримського півострова, а це можливо лише при тому, що буде збереженний контроль над тимчасово окупованними територіями Херсонської та Запорізької областей. З самого початку весь цей проєкт Новоросія був спрямований, щоб загарбати Крим, зробити сухопутний коридор і повністю відрізати Україну від Чорного моря, а це окупація всього узбережжя Чорного моря, українського узбережжя, – повідомляє Скібіцький.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-03 20:41:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин