Україна і світ

Путін помиляється, якщо думає, що може нас залякати: Джонсон виголосив прощальну промову

Борис Джонсон виголосив прощальну промову перед тим, як офіційно залишив посаду премєр-міністра Великої Британії.

У зверненні він згадав про Brexit (вихід Британії з ЄС), оперативне розгортання вакцинації проти коронавірусу, і подякував міністрам свого уряду за ефективне протистояння російському диктатору Володимиру Путіну.

Також у своїй промові Джонсон згадав про підтримку України. Він додав, що довгострокові постачання британської зброї Україні, за які він виступав спочатку, цілком могли допомогти змінити хід найбільшої за останні 80 років війни в Європі.

Крім того, Борис Джонсон заявив про підтримку Ліз Трасс, яка замінить його на посаді, і висловив упевненість, що новий уряд допоможе Великій Британії подолати енергетичну кризу.

– Я знаю, що Ліз Трасс і цей консервативний уряд зроблять усе можливе, щоб люди пройшли через кризу. І ми переможемо. Якщо Путін думає, що він зможе досягти успіху, шантажуючи і залякуючи британський народ, то він глибоко помиляється, – сказав він.

Борис Джонсон залишив будинок на Даунінг-стріт, 10, у супроводі своєї дружини під гучні оплески.

Очікується, що пізніше Джонсон прибуде до Шотландії для зустрічі з королевою Єлизаветою II, де і заявить монарху про відставку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Потім для першої приватної аудієнції з королевою запросять його наступницю Ліз Трасс. Єлизавета II призначить її наступним прем’єр-міністром Великої Британії та попросить сформувати уряд.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-06 14:08:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин