Україна і світ

Путін опиниться в скрутному становищі вже наступного року – глава МЗС Британії

Фото: Getty Images

Захід наближчим часом має забезпечити Україну усім необхідним, оскільки попереду важка зима. Водночас дані розвідки свідчать про те, що економіка РФ вже у 2025 році може опинитися у дуже скрутному становищі.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі в інтерв’ю Голосу Америки, відповідаючи на питання про ймовірні терміни ухвалення рішення про зняття обмежень на використання західної зброї по військових цілях в РФ.

Коли у РФ почнуться серйозні проблеми

– Я очікую, що впродовж найближчих днів і тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну усім необхідним, оскільки ми наближаємося до цієї важкої зими 2025-го року, – наголосив він.

Ламмі пояснив, на чому базуються ці очікування.

– Всі дані нашої розвідки свідчать, що ситуація для Володимира Путіна стане набагато складнішою вже наступного року. Його економіка в поганому стані. Йому буде дуже важко впоратися із кількістю втрат і жертв, яких він зазнав, – пояснив британський дипломат.

За його словами, настав саме той момент, коли Захід має продемонструвати свою сміливість та абсолютну відданість Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов говорив, що РФ хотіла б завершити війну з Україною до кінця 2025-го – початку 2026 року, оскільки з літа наступного року у неї справді почнуться серйозні проблеми в економіці та виникне необхідність мобілізації, яка може підірвати соціально-політичну ситуацію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 15:16:18