Україна і світ

Путін оголосив часткову мобілізацію

Сьогодні, 21 вересня, президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію до РФ.

Про це він заявив під час свого звернення щодо проведення фейкових референдумів в окупованих українських регіонах.

Спочатку звернення Путіна анонсували 20:00 за Києвом, проте згодом кілька разів переносили.

 

 

Сьогодні російська держдума внесла до кримінального кодексу поняття мобілізація, воєнний стан, збройний конфлікт. Також у РФ подбали про кримінальну відповідальність за дезертирство, неявку на службу та добровільну здачу в полон.

Нагадаємо, що 20 вересня бойовики терористичних “ЛНР” та “ДНР” оголосили дати своїх псевдореферендумів. Фейкові голосування відбудуться з 23 по 27 вересня.

Про проведення “референдумів” у ці ж дні заявила і так звана влада Херсонської області. На 23-27 вересня окупанти запланували псевдореферендум у Запорізькій області.

Західні та українські військові аналітики сходяться на тому, що рішення про проведення псевдореферендумів окупанти оголосили через стрімкий контрнаступ Збройних сил України. Так, лише за тиждень активного просування українська армія звільнила 388 населених пунктів та близько 8,5 тис. кв. км території лише у Харківській області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав заяви про “референдуми” наївним шантажем погрозами та страхом розгрому. Радник голови ОПУ Михайло Подоляк припустив, що так росіяни вирішили відповісти на український контрнаступ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-21 12:08:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин