Україна і світ

Путін ніколи не нападе на НАТО – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що війни між Росією та НАТО не буде, оскільки російський диктатор Володимир Путін знає, що програє.

Про це він сказав в ефірі BFM TV.

За його словами, війна має обмежитись територією України, а не перекидатися на сусідні країни.

Зараз дивляться

– Я думаю, що війна між РФ і НАТО виключена, і я скажу вам чому. Путін бачить, наскільки ефективна зброя НАТО, і це ще в обмеженій кількості, тому він програє на землі, – вважає Резнікоів

Міністр сказав, що російський диктатор і його генерали добре розуміють, що війна проти країн НАТО нежиттєздатна, і  “Путін ніколи не нападе на НАТО”.

– Путін добре знає, що якщо він дійсно вступає в конфлікт з країнами Альянсу, то програє на 100%. Він представляє війну проти України як війну “проти Заходу” і пояснює, що не може виграти, тому що проти них стоїть НАТО. Але насправді він воює лише проти української армії, – наголосив глава Міноборони.

Водночас під час інтерв’ю Резніков запевняє, що небезпека для НАТО цілком реальна в рамках українського конфлікту. Як доказ він посилається на висновки, зроблені за підсумками мадридського саміту Альянсу в червні 2022 року.

– Ми чітко визначили загрози, і вже десять років Росія визначається як головний ворог, як загроза для НАТО…Якщо колись Україна впаде, хто наступний? Країни Балтії, Латвія, Литва та Естонія, які є членами НАТО, тоді доведеться відповідати. Росіяни не збираються зупинятися самі, їх треба зупиняти в Україні, тому щоб не пролити кров інших народів, хай Україна переможе, – наголосив він.

Також міністр оборони Олексій Резніков вважає, що РФ може піти у новий наступ на Україну приблизно 24 лютого.

Джерело: BFM TV

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-02 15:04:55