Україна і світ

Путін має втратити вплив: Україна вимагає Спеціального трибуналу щодо злочинів РФ

Цьогоріч Україна закріпила намір набути повноправне членство в Європейському Союзі, отримавши статус кандидата на вступ та прискоривши темпи європейських реформ навіть в умовах повномасштабного військового вторгнення Росії.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ до Дня незалежності України. Урок 2014 року, коли Росія окупувала Крим і розв’язала війну на Донбасі, дуже чіткий: будь-який компроміс із Кремлем сьогодні обернеться ще жорстокішою агресією завтра.

– Визначення поразки агресора як кінцевої мети є найкращою інвестицією у тривалий стійкий глобальний мир, де панує верховенство міжнародного права. Ми віримо, що з незмінною міжнародною підтримкою Україна відзначатиме наступний День Незалежності в мирі та в межах своїх міжнародно визнаних кордонів, – йдеться у повідомленні.

У МЗС вважають, що всі країни, зацікавлені у відновленні сталого миру та міжнародного порядку, заснованого на правилах, повинні докласти зусиль для притягнення всіх російських воєнних злочинців і політичного керівництва РФ до відповідальності за вчинення жахливих воєнних злочинів в Україні.

Міністерство закликало всі держави підтримати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України. У МЗС переконані, що світ має докласти зусиль до того, щоб режим Путіна втратив увесь свій вплив у світі та здатність вести загарбницькі війни проти суверенних держав.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

МЗС закликає партнерів України запровадити повне нафтогазове ембарго, розширити секторальні та персональні санкції проти Росії, російських еліт і державних підприємств, а також повністю відрізати Росію від західної банківської системи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-24 21:56:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин