Україна і світ

Путін із принципу пожертвує 20 млн солдатів, щоб вирізати українців – дипломат у вигнанні

Дипломат Борис Бондарєв, який звільнився з постійного представництва Росії при ООН в Женеві через повномасштабну війну РФ, стверджує, що російський диктатор Володимир Путін готовий з принципу пожертвувати і 20 мільйонами російських солдат заради того, щоб виграти війну з Україною і забезпечити таким чином своє політичне виживання.

Він зазначив у коментарі Sky News, що думає, що “удача Путіна”, яка допомогла йому втриматися при владі 20 років, закінчилася.

– Він не розумний, йому просто пощастило. Тепер, я думаю, що його удача закінчилася, – сказав Бондарєв.

Описуючи рівень розпачу Путіна, дипломат у вигнанні заявив, що диктатор готовий побачити, як у ході конфлікту загине більше десятої частини населення країни. Причиною для цього він вважає той факт, що після поразки у війні Путіну доведеться пояснювати своїм елітам та населенню, чому це сталося, і у нього можуть виникнути проблеми із поясненням цього.

Крім того, після остаточного програшу РФ у країні може з’явитися опозиція, яка спробує повалити Володимира Путіна, або йому доведеться провести чистку серед підлеглих, щоб знайти тих, кого можна звинуватити у всіх проблемах.

– Буде період внутрішніх потрясінь… Ви не повинні сумніватися у цьому, він може пожертвувати 10 чи 20 мільйонами росіян лише для того, щоб виграти цю війну, просто щоб вирізати всіх українців, бо це питання принципу. Для нього це питання політичного виживання, – наголосив Бондарєв.

Дипломат у вигнанні додав, що треба розуміти, що якщо Путін програє війну, це буде для нього кінцем.

Він закликав Захід бути послідовним у боротьбі з Путіним, оскільки поки він та його режим при владі в Росії, загроза ядерної війни продовжить нависати над світом.

Бондарєв додав, що російський лідер використовує ядерну кнопку, щоб змусити інші країни робити те, що він хоче, що, за його словами, є “новим рівнем історії ядерної зброї” та “дуже небезпечним розвитком подій”.

Дипломат припустив, що оскільки “Путін думає, що він уже веде Третю світову війну”, НАТО слід подумати про вступ у конфлікт, а також подвоїти зусилля у допомозі та передати українцям наступальну зброю, ракети більшої дальності та літаки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Коментуючи надії на те, що президент Китаю Сі Цзіньпін допоможе знизити напруженість у відносинах із Кремлем, він висловив сумніви щодо такої можливості.

– Проблема в тому, що Китай не дуже зацікавлений у поразці Путіна, особливо з боку українців та мешканців Заходу. Тому що зараз Путін привертає до себе багато уваги з боку США, уваги, яку вони натомість переорієнтують на Китай, – сказав Бондарєв.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-23 18:38:56