Україна і світ

Проєкт «Хочу жить» — єдиний центр звернень для російських військових, які хочуть здатися в полон добровільно — Віталій Матвієнко

Про свою роботу в рамках державного проєкту «Хочу жить» під час брифінгу в Military Media Center повідомив спікер проєкту Віталій Матвієнко.

— Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими  створив державний проєкт «Хочу жить» як єдиний центр звернень для російських військових, які хочуть здатися в полон добровільно. Мета проєкту полягає в збереженні життя тих росіян, які не бажають воювати проти України та не підтримують путінський режим. Стартував проєкт 18 жовтня, але спочатку їм опікувалася Національна поліція України, а потім він перейшов під керівництво Координаційного штабу, — наголосив він.

Далі Віталій Матвієнко зупинився на порядку здачі в полон російськими  військовими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Алгоритм здачі в полон досить простий і складається з декількох етапів. Перший етап – це попередній дзвінок на нашу гарячу лінію із заявою про небажання воювати проти України. Другий етап, якщо військовослужбовець російської федерації вже знаходиться на території України, то він має знову зателефонувати нам чи написати в чат-бот «Хочу жить» і надати всю інформацію про себе. Після цього організовується вихід цього військовослужбовця на безпечну територію, — розповів Віталій Матвієнко.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-20 13:32:52