Україна і світ

Проти гепатиту В та кору: Україна отримала вакцини в якості гуманітарної допомоги

Україна отримала вакцини проти гепатиту В і кору в якості гуманітарної допомоги. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

– На початку серпня в Україну доставили 8 500 десятидозних флаконів вакцини проти гепатиту В (загалом – 85 тис. доз) і 100 тис. однодозних флаконів багатокомпонентної вакцини проти кору, паротиту і краснухи, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що всі дози вакцини проти кору, паротиту і краснухи вже доставлені в регіони. Наразі готується розвезення вакцини проти гепатиту В.

МОЗ нагадав, що обидві вакцини внесені до Національного календаря профілактичних щеплень, їх можна отримати безкоштовно в закладах охорони здоров’я, що мають укладений договір з Національною службою охорони здоров’я (НСЗУ).

Вакцину проти гепатиту В роблять немовлятам ще в пологовому будинку в першу добу життя, а потім в 2 і 6 місяців. Вакцинація рекомендована і дорослим. Щеплення від кору, епідемічного паротиту (свинки), краснухи роблять в 12 місяців і 6 років.

Відзначається, що найближчим часом очікується також надходження в країну 600 тис. доз оральної вакцини проти поліомієліту і 99 500 доз інактивованої вакцини проти поліомієліту в якості гуманітарної допомоги дитячого фонду ООН (UNICEF).

Всі вакцини, внесені до Національного календаря профілактичних щеплень, є в наявності.

Наприклад, станом на 1 липня в Україні було:

  • 1 377 625 доз анатоксину для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену (АДП-М);
  • 964 923 дози вакцини проти кашлюку, дифтерії та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом;
  • 358560 доз вакцини для профілактики туберкульозу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Повідомляється, що наявних залишків та запланованих надходжень вакцин достатньо для забезпечення потреби України у щепленнях до січня 2023 року.

вакцинація
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 10:51:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин