Україна і світ

Прощай і проси пробачення: Камінський про історичні питання українсько-польських відносин

Віцеспікер польского Сенату, член Європарламенту V, VI і VII скликання Міхал Камінський в інтерв’ю Суспільному розповів про історичні питання в українсько-польських відносинах.

– У мене був такий підхід – прощай і проси пробачення. І так має бути. Ми прощаємо все, що погане з вашого боку і просимо пробачення за все, що було з нашого боку. Це єдиний підхід, який можливий в усіх складних історичних питаннях, – зазначив він.

За словами Камінського, політики завжди мають цікавитися історією, але брати гроші з виборців за майбутнє.

– Розумієте, мені мої виборці платять не за історію польсько-українських відносин, а за майбутнє і Польщі і, в тому числі України. Адже ми союзники. І я, як політик маю займатися майбутнім, а не історією, – наголосив він.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення РФ, Польща стала важливим хабом для надання Україні міжнародної підтримки, включаючи гуманітарну, матеріальну та військову допомогу.

На власній території Польща прийняла понад 2 млн українських біженців, переважно – жінок і дітей, що вимушені рятуватися від російських атак.

Нагадаємо, що наприкінці травня президент України Володимир Зеленський заявив, що  українсько-польські відносини вийшли на новий рівень, а співпраця з Польщею є надзвичайно дієвою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він запевнив, що нині українсько-польські відносини нарешті перебувають на абсолютно чистій, щирій основі, без будь-яких чвар та старої конфліктної спадщини.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-27 03:27:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин