Україна і світ

Прорвалися на декількох ділянках: Арестович про можливий наступ ЗСУ на півдні

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович поки що не підтвердив початок масштабного контрнаступу Збройних сил України на Херсонщині.

Так, у відповідь на питання російського правозахисника Марка Фейгіна, чи розпочався контрнаступ, він сказав, що потрібно почекати подальшого розвитку подій.

– Я пропоную подивитися, що буде далі. Поки скажу так: ЗСУ перейшли в маленький симпатичний (принаймні, так він зараз виглядає) наступ, прорвали на кількох ділянках лінію фронту, розвивають наступ у глибину, – зазначив Арестович.

Також радник керівника ОП додав, що ЗСУ перервали чи майже перервали постачання через мости та поромні переправи.

Крім того, за його словами, приблизно годину тому українські захисники накрили ворожу техніку прямо на паромних переправах.

– Тобто ЗСУ пригнічує спроби виконувати постачання для угрупувань. На правому та на лівому березі завдають ударів по резервах. Йде бойова робота, – додав Арестович.

Він вважає, що у нинішній ситуації на півдні російська армія зможе тримати оборону не більше чотирьох тижнів.

– Два-три тижні. Може бути три-чотири тижні, може бути один. Можу сказати одне: події почалися, як мені здається. Вони будуть з кожним днем все веселішими, змістовнішими та цікавішими, – підсумував радник голови ОП.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області. Також з’явилася інформація, що 109-й полк так званої ДНР відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-30 01:39:51