Україна і світ

пропускають одну фуру на годину

Протестувальники у Словаччині вирішили пропускати за годину по одній вантажівці з України і по чотири вантажних автомобілі в Україну.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

У відомстві вказують, що такий режим був встановлений з 20:00 21 листопада.

Зараз дивляться

– Державна митна служба України в межах компетенції вживає всіх необхідних заходів для врегулювання цієї ситуації. Пропуск легкових автомобілів і автобусів здійснюється в штатному режимі, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, перед цим Держприкордонслужба України, посилаючись на Прикордонну поліцію Словаччини, повідомляла, що з 13:30 розпочалося блокування руху вантажівок, які слідують у напрямку словацького пункту пропуску Вишнє Нємецьке, суміжному з українським пунктом пропуску Ужгород. Це єдиний ПП вантажних автомобілів на українсько-словацькому кордоні.

Як випливає з даних системи єЧерга, станом на 21:37 черга на цей пропускний пункт з України становить 1406 автомобілів.

Блокада Словаччини та Польщі

Нагадаємо, минулого тижня у Союзі автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заблокували пункт перетину кордону з Україною Вишнє Нємецьке з боку Словаччини, чим продемонстрували солідарність із польськими мітингарями.

Крім того, у Словаччині пригрозили повністю заблокувати кордон з Україною, якщо в ситуацію не втрутиться Європейська Комісія.

З боку протестувальників були висунуті вимоги: Брюссель має запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати. Аналогічні вимоги мають і протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Своєю чергою Європейська Комісія вже встигла попередити, що одна з ключових вимог перевізників з Польщі, які блокують кордон з Україною, не є юридично можливою.

Зазначимо, що частина українських перевізників змінили свій маршрут на пункти пропуску на словацькому кордоні після того, як блокада почалась з боку поляків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-21 21:59:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин