Україна і світ

«Прогнози на конкретні дати щодо збільшення кількості ракетних ударів — справа невдячна» — Юрій Ігнат

Про це 25 грудня в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат.

— Прогноз зараз один — війна, це наша сьогоднішня реальність. Ми маємо готуватись до будь-якої ситуації на нашій території. Противник буде  атакувати, він поки що має чим це робити, має сили та засоби, —  сказав він.

Також Юрій Ігнат підкреслив, що ворожа тактична авіація ніколи не полишає небо довкола України, це і Білорусь, і Крим, і тимчасово окуповані території. Там активність літаків є постійною.

— А-50 постійно проводить радіолокаційну розвідку, щоб бачити, що відбувається в нашому небі. Так само Су-30, Су-35 літають цілодобово. Десятки літаків, до 30, можуть бути  в небі одночасно на різних напрямках: північному, південному та східному. Вони проводять як тренувальні, так і бойові польоти. Із будь-яким підйомом ворожих літаків в повітря наша готовність підвищена, адже все, що злітає, має бути на контролі.

Речник командування ПС додав, що на територію білорусі повернулись винищувачі МіГ-31, які на пару тижнів передислоковувались у росію. Тож, швидше за все, повітряні тривоги стануть частішими. Юрій Ігнат вкотре нагадав, що коли лунає повітряна тривога, необхідно перебувати в укриттях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також полковник Ігнат додав, що крилаті ракети повітряного та морського базування більше застосовують у денний час. Натомість дрони — вночі, приблизно з 23:00, адже  радіолокаційно вони  видимі, але візуально прив’язки не мають, тому збивати їх стрілецькими засобами практично неможливо. Хоча інколи БПЛА запускають і вдень разом із крилатими  ракетами.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-25 11:00:35