Продукти, які викликають підвищення тиску – пояснення лікаря
Доктор Джарвіс, лікар загальної практики та радник LoSalt наголосила, що вживання солоної їжі спричиняє проблеми з тиском.
Сіль порушує природний баланс натрію в організмі.
Дисбаланс сприяє утриманню більшої кількості води організмом. Це може призвести до надмірного навантаження на кровоносні судини.
Зараз дивляться
За словами доктора Джарвіса, надлишок рідини тисне на стінки артерій, які несуть кров від серця по всьому тілу, що призводить до високого кров’яного тиску.
Високий артеріальний тиск може стати причиною закупорення артерій, які живлять мозок, що загрожує інсультом.
Солі зазвичай надходить з оброблених харчових продуктів, таких як хліб, злаки, начинки для бутербродів і супи.
У Великій Британії рекомендують обмежувати споживання солі до 6 г на день, однак середньостатистичний британець споживає близько 8,5 г на день, що перевищує норму на 40%.
Доктор Джарвіс наголосила на важливості відстежування кількості солі, яку ми споживаємо щодня. Вона зазначила, що якщо всі виключать з раціону хоча б один грам солі, вдасться запобігти понад 4000 передчасних смертей на рік тільки в Англії.
Найпопулярніші продукти, які місять велику кількість солі:
- салямі;
- копчену риба;
- сосиски;
- чіпси;
- солоні горіхи;
- консервовані рагу;
- підливи;
- соєвий соус;
- кетчуп;
- солоні огірки;
- піца.
Для зменшення споживання солі, людям рекомендовано стежити за складом продуктів, які вони вживають, і використовувати сіль зі зниженим вмістом натрію.
Доктор Джарвіс закликала також до регулярних фізичних вправ і підтримання нормальної ваги, які сприяють зниженню кров’яного тиску та рівня холестерину.
Джерело: Express
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-04 13:36:50