Україна і світ

Про уроки цієї зими та роль атомних енергетиків: ексклюзивне інтерв’ю Коболєва

Головний урок з цієї зими повинна винести передусім Європа та колективний Захід – Росію треба і можна замінити в питання постачання енергоносіїв. Про це заявив колишній очільник Нафтогазу, засновник енергетичної компанії Eney Андрій Коболєв в ексклюзивному інтерв’ю шеф-редакторці та ведучій програми Факти на ICTV Олені Фроляк.

– Саме ця зима довела, що це можливо зробити. А нам вона продемонструвала, наскільки стандартні правила та загальновідомі речі управління мережею, передусім електромережею, запаси міцності є важливими. Вона довела, що наша команда як в Укренерго, так і в обленерго, насправді є героями, які вміють робити шалено круті та дуже важливі речі. Але ми знали про це й раніше, а зараз, скоріше, продемонстрували і дали урок всьому світу, – наголосив він.

У ситуація, яка склалася взимку в енергетиці через масштабні обстріли, Коболєв ключову роль відвів саме атомникам.

– Без них центрального опалення, якби не було електроенергії, взагалі б не було, тому що не працювали б насоси. Я думаю, що газовики та газ внесли великий вклад, але без атомної енергетики для нашої країни ця зима була б набагато скрутнішою, – пояснив він.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Нафтогаз

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-12 17:40:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин