Україна і світ

Про третій етап війни, контрнаступ ЗСУ та захист неба: головне з інтерв’ю Резнікова

Міністр оборони України Олексій Резніков дав інтерв’ю американському телеканалу Fox News.

Він розповів, чому сповільнився контнаступ ЗСУ на Херсонщині, на якому етапі наразі війна, а також пояснив, чому Україні потрібнен Залізний купол.

Головне з інтерв’ю Олексія Резнікова – читайте у матеріалі.

Ситуація на фронті

За словами Резнікова, Україна зараз перебуває на третьому етапі війни.

Він пояснив, що на першому етапі потрібно було зупинити наступ окупантів, на другому — стабілізувати фронт, а на третьому — проводити контрнаступальну операцію на різних напрямках, що зараз і відбувається.

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

Міністр оборони пояснив, що контрнаступ Збройних сил України в Херсонській області трохи сповільнюють дощі на Півдні.

Але українські військові використовують тактику звільнення наших сіл крок за кроком та кілометр за кілометром, тому поступова деокупація продовжується.

Крім того, за словами Резнікова, зараз усі мости через Дніпро під вогневим контролем ЗСУ, що ускладнює втечу окупантів з Херсону. Залишатися у місті для них теж ризиковано.

Він наголосив, що саме через це російські війська не зможуть втекти з Херсону так само, як з Ізюма Харківської області. Навіть вуличні бої не будуть оптимальним варіантом для армії РФ.

Залізний купол

Олексій Резніков наголосив: дійсно, є багато суперечок про те, чи підходить Україні ізраїльська система ППО Залізний купол.

Однак, за його словами, встановлення такої чи аналогічної системи протиповітряної оборони врятувало б життя багатьом людям та захистило б велику кількість інфраструктурних об’єктів.

Міністр зауважив, що ЗСУ потрібні комплекси ППО, які б збивали ракети не тільки на малій, а й великій відстані. Також, на думку Резнікова, Залізний купол допоміг би ефективно боротися з дронами-камікадзе іранського виробництва.

Російська армія

Міністр оборони наголосив: Збройні сили України довели, що Росія – це насправді не друга армія світу, а “паперовий тигр”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зауважимо, що паперовий тигр – старовинна китайська метафора. Вона використовується для позначення чогось небезпечного тільки на вигляд, але насправді не загрозливого.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-26 16:55:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин