Україна і світ

Призначення Суровікіна не змінить ситуацію на фронті – британська розвідка

8 жовтня 2022 року Міноборони РФ повідомило про призначення генерала Сергія Суровікіна командувачем військами РФ в Україні.

Цим рішенням російська спільнота нацбезпеки прагне покращити проведення військової операції на території України.

Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії.

Розвідка повідомляє, що протягом більшої частини війни Росія, ймовірно, не мала єдиного польового командира над своїми військами в Україні.

– Генерал Александр Дворніков, ймовірно, обіймав цю посаду в період з квітня по серпень 2022 року, але незрозуміло, чи зміг він ефективно контролювати часто розрізнені та конкуруючі угруповання військ РФ, – йдеться у повідомленні розвідки.

У розвідці додали, що призначення Суровікіна, ймовірно, відбиває прагнення російської спільноти національної безпеки покращити проведення операції.

– Однак йому (Суровікіну, – Ред.), швидше за все, доведеться конкурувати з дедалі більш роздробленим російським МО, яке не має достатніх ресурсів для досягнення політичних цілей, встановлених в Україні, – припустили у розвідці Британії.

У розвідці нагадали, що раніше Суровікін очолював Повітряно-космічні сили Росії, а останнім часом командував південним угрупуванням російських військ в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-11 13:33:08