Україна і світ

Привласнили понад 18 млн грн: у Києві повідомили про підозру ексслужбовцям і директору КП

У Києві повідомили про підозру колишнім службовцям та директору комунального підприємства органу Київської міськради за привласнення коштів на суму понад 18,5 млн грн. Вони підписали документи, до яких внесли неправдиві дані про обсяги та завищену вартість робіт з розчистки та благоустрою столиці.

Службові особи залучили комерційне підприємство для розчищення озера на території Голосіївського району на підставі договору. Однак насправді роботи не виконали, натомість за попередньою змовою незаконно видобули пісок, який надалі використали для будівництва.

jzhkqvf

Фото: Офіс генпрокурора

Правоохоронці провели обшуки у столиці, Київській та Житомирській областях за місцями проживання фігурантів справи. Слідчі повідомили про підозру трьом колишнім службовцям та директору підприємства про підозру в шахрайстві та службовому підробленні (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За злочин передбачено до 12 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права займатися певною діяльністю до трьох років. Наразі підозрюваним хочуть обрати запобіжні заходи. Триває досудове розслідування.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-16 15:41:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин