Львівський портал

«ПриватБанк» обрав нового голову правління

У понеділок, 7 жовтня, наглядова рада «ПриватБанку» оголосила про обрання Мікаеля Бьоркнерта на посаду голови правління банку. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі банку.

Це рішення завершило конкурсний відбір на міжнародному рівні, в якому взяли участь висококваліфіковані кандидати з України та з-за кордону.

У «ПриватБанку» розповіли, що Мікаель Бьоркнерт, який походить зі Швеції, є одним із найкращих банкірів на своїй батьківщині.

Він має 25-річний стаж роботи у фінансовому секторі, а до початку роботи в українському банку він обіймав посаду керівника напрямку банківського бізнесу Swedbank, де відповідав за увесь спектр банківських послуг – від роздрібного та корпоративного банкінгу до операційних питань та цифрової трансформації.

«У Swedbank пан Бьоркнерт успішно впроваджував ініціативи зі стратегічного планування та цифрового банкінгу. Він також знаний на міжнародному рівні експерт банківського сектору, та є радником вищого керівництва різних світових банків зі стратегічних питань», – йдеться у повідомленні.

У «ПриватБанку» Бьоркнерт зосередиться на розвитку клієнтоцентричної моделі бізнесу, прискоренні цифрових ініціатив та підготовці банку до майбутніх викликів. Призначення підлягає регуляторному погодженню Національним банком України.

Довідка

Правління «ПриватБанку» є колегіальним виконавчим органом, що здійснює поточне управління діяльністю банку. До його складу входять голова правління, заступники голови та інші члени правління.

Призначення голови та членів правління здійснюється наглядовою радою на термін до 5 років.

Перед Мікаелем Бьоркнертом цю посаду обіймав австрійський банкір Герхардт Бьош.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: «ПриватБанк»

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-09 10:50:32